luni, 19 ianuarie 2009

singapore

eu am mai fost la singapore si mi-a placut mult. orasul e foarte curat, oamenii sunt foarte cinstiti, ai sentimentul ca esti in siguranta tot timpul, oriunde si la orice ora.
am gasit cazare si aici foarte repede, in chinatown. deja pe drum, taximetristul ne spune ca chinatown e destul de aglomerat in perioada asta, deoarece oamenii se pregatesc de sarbatorirea anului noi. intr-adevar, strazile sunt impodopite cu lampioane si tot felul de ornamente rosii si galbene. dupa dus, fuga in piata. extrem de aglomerat, dar foarte misto. oameni care vand tot felul de chestii, multe grupuri de elevi cu profesorul care explica nu stiu ce - pe asta nu am inteles-o. turisti nu sunt chiar atat de multi in piata.
ne place atat de mult incat ne gandim ca poate schimbam biletul - adica sa venim mai tarziu cu o zi. din pacate costa mult prea mult, si nu mai sunt locuri decat pe un zbor care ajunge luni dupa amiaza, ceea ce e cam tarziu.
mai dam o tura de shopping prin mallurile de pe orchard road, unde la un moment dat ioana pleca dintr-un magazin cu o camasa rosie agatzata din greseala de rucsacul ei. o vad la un moment dat cu umerasul fluturand in urma ei, incep sa rad atat de tare incat nu mai pot sa vorbesc. pana la urma se prinde, se duce cu umerasul inapoi in magazin. partea haioasa a fost totusi ca nu a venit nimeni dupa noi, probabil nici nu au obervat.
ajungem la hotel doua 12 noaptea, dar e atat de misto incat ne hotaram sa mai iesim, chiar daca suntem daramate de oboseala si chiar daca tre sa ne trezim le 5.
luam taxiul la clarke quay, la zona de baruri, mai facem niste poze, bem un vine si ne caram acasa.
da, nu au fost focuri de artificii, si nu s-a mai intapmlat nici spectaculos, dar a fost atat de bine vacantza asta incat nu vreau deloc sa ma intorc acasa.
un lucru e clar: trebuie sa gasesc o cale sa pot calatori mai mult, e cel mai misto lucru din lume.
dimineatza, un alt gentleman taximetrist ne duce la aeroport. e atat de relaxant in orasul asta sa mergi cu taxiul, cum nu e nicaieri in lume, taximetristii sunt amabili, iti povestesc despre oras, ce ar trebui sa faci cand esti acolo, si daca nu ai timp acum, atunci trebuie sa mai vii inca o data.
domnul asculta muzica simfonica pana la aeroport, ne descarca amabil bagajele, ne ureaza drum bun, si mult noroc in tot ce urmeaza sa facem de acum incolo.
daca nu mai functioneaza nimic altceva, ma mut la singapore si ma marit cu un taximetrist...

3 comentarii:

md spunea...

poze? vedem si noi ceva? ;-p

J spunea...

ei da, au inceput sa apara si pozele. ia-o de la inceput, dar mai lasa un ragaz sa se umple

md spunea...

incep sa le vad, pozele. am o banuiala ca sunteti cam de pe alta lume, cel putin pana va reacomodati. mare lucru din poze nu se prea intelege ;-ppp iar despre muzica...pfuuu...fiecare cu soudtrack-ul sau. as merge totusi pe mana voastra, le-ati simtit la fata locului. si dupa recomandarile pe care le faci (joujou, ioana nu stiu care dintre voi)nu stai "subtire" la capitolul asta. poate daca vedeam si poze eram mai inspirat. ;-)))) nu aveti un premiu ceva? sa zicem pentru cel mai "comentator" cititor hihihi